Gå direkt till innehåll
Charge Amps
Charge Amps

Pressmeddelande -

Charge Amps framgångsresa fortsätter – Swedbank Robur ny delägare

Sedan 2015 är OK ekonomisk förening en av delägarna i det svenska greentech-företaget Charge Amps, som tillverkar högklassiga laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren och växlar nu upp ytterligare i och med att Swedbank Robur nu går in som ny delägare.

Den annars osäkra pandemitillvaron sätter inte stopp för det innovativa greentechbolaget Charge Amps, som tvärtom vuxit kraftigt i takt med att intresset för elbilsbranschen ökat. Expansionen fortsätter nu med att Swedbank Robur går in som delägare i bolaget, en investering som ska säkerställa verksamhetsoptimering inför börsnotering år 2022 och öka marknadsnärvaron ytterligare. Strategin är att expandera i flera marknader, både i Norden och i Europa.

Charge Amps fortsätter att växa och imponera på sin omgivning, vilket gör oss som delägare stolta. Vi välkomnar varmt Swedbank Robur till att bli en del av denna spännande expansionsresa och positiva utveckling. Att de dessutom är en aktör som investerar i hållbara verksamheter ser jag oerhört positivt på. Vi ser fram emot att samarbeta för ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Britt Hansson, Vd och koncernchef OK ekonomisk förening.

Charge Amps har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren och ser att efterfrågan fortsätter växa framöver. Dels i takt med en ständig ökning av klimatsmarta kunder, dels som ett resultat av nollutsläppsmål och elbilsincitamentets introduktion.

För att åstadkomma en fossilfri framtid anser vi att elbilsägandet måste komma med noll krångel och 100 procent nöje. Detta är något som vi är här för att förverkliga och med stöd av Swedbank Robur, våra befintliga aktieägare och våra distributionspartners har vi nu möjlighet att skala upp vår marknadsnärvaro rejält, säger Anders Bergtoft, VD på Charge Amps.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet från Charge Amps gällandr Swedbank Roburs investering.


För frågor, vänligen kontakta:
Anders Bergtoft, VD Charge Amps
+46 (0)76 105 07 53
anders.bergtoft@charge-amps.com

Kategorier


Vi är ett medlemsägt företag som ägs av våra 750 000 medlemmar. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och tillsammans hel- eller deläger vi verksamheter som på olika sätt berör det här området. Däribland OKQ8 - ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vårt viktigaste uppdrag är att skapa  värde för våra medlemmar, såväl ekonomiskt som i form av tillfredställelsen av att bidra till ett bättre samhälle. Värdet skapar vi genom att investera i framtidens hållbara lösningar inom mobilitet och energi, samt genom att utmana och utveckla våra befintliga innehav.

Utöver OKQ8 består vår affärsverksamhet bland annat av Green Tech bolaget Charge Amps, OK Förlaget, Laxå Pellets, It-konsultbolaget Bedege samt fastigheter. 
Läs gärna mer på www.ok.se

Kontakter

Carl Zeidlitz

Carl Zeidlitz

Presskontakt Kommunikatör 076-7759882 Presskontakt OK

Relaterat innehåll

Välkommen till OK ekonomisk förening!

OK är en kooperation som ägs av medlemmar från hela Sverige, från glesbygd till storstad. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och vi hel- eller deläger verksamheter som på olika sätt berör dessa områden. Tillsammans med våra medlemmar och bolag, styr vi resan mot ett hållbart samhälle.

OK ekonomisk förening
Sveavägen 155
10435 Stockholm
Sverige