Gå direkt till innehåll
Britt Hansson utsedd till ny styrelseordförande i OKQ8

Pressmeddelande -

Britt Hansson utsedd till ny styrelseordförande i OKQ8

Britt Hansson, vd och koncernchef i OK ekonomisk förening, har vid en extra bolagsstämma valts till ny styrelseordförande i OKQ8. Samtidigt välkomnades tre nya ledamöter till styrelsen.

- Jag är mycket glad, men även ödmjuk, för förtroendet att leda styrelsens arbete. Jag gläds också över att få vara en del av den otroligt viktiga resa OKQ8 befinner sig på, där hållbarhet är en av de absolut starkaste drivkrafterna framåt. Det är ett minst sagt intensivt omställningsarbete som pågår och jag är stolt över de många initiativ som genomförs för att möjliggöra ett mer hållbart liv på väg för våra medlemmar och kunder, säger Britt Hansson.

Britt Hansson har över tjugo års erfarenhet från energi- och drivmedelsbranschen, och har tidigare bland annat haft roller som CFO och direktör för HR, Integration och Inköp på OKQ8. Hon var också ansvarig projektledare vid sammanslagningen av OK-Q8 AB och Q8 Danmark A/S. Sedan 2014 är hon vd och koncernchef på OK ekonomisk förening samt ledamot i OKQ8:s styrelse. Britt efterträder Göran Lindblå, som valt att lämna sitt uppdrag som styrelseordförande efter nära 24 år.

Tre nya ledamöter
I samband med den extra bolagsstämman valdes också tre nya ledamöter in i OKQ8:s styrelse. Fatima Ahmad Al-Humaidan och Rutger Jan de Kreig, valdes in som ledamöter för Kuwait Petroleum International och ersätter därmed Steffen Pedersen samt Azzam Almutawa. Som ny ordinarie ledamot för OK ekonomisk förening valdes Tomas Norderheim.


OKQ8:s nya styrelse består därmed av:

Styrelseordförande: Britt Hansson

Ledamöter: Fadel Al-Faraj, Fatima Ahmad Al-Humaidan, Jimmy Jansson, Rutger Jan de Kreij, och Tomas Norderheim.

Personalrepresentanter: Marit Landegren (Unionen), Lennart Fritzon (suppleant, Unionen)

Ämnen

Kategorier


OK är en kooperation som ägs av medlemmar från hela Sverige, från glesbygd till storstad. Vårt viktigaste uppdrag är att skapa värde för våra medlemmar, så väl ekonomiskt som i form av tillfredställelsen av att bidra till ett bättre samhälle. Värdet skapar vi genom att investera i framtidens hållbara lösningar för mobilitet och energi, samt genom att utmana och utveckla våra befintliga innehav. Det är genom våra bolag och våra medlemmars engagemang som vi gör skillnad. Läs gärna mer på www.ok.se


Kontakter

Carl Zeidlitz

Carl Zeidlitz

Presskontakt Kommunikatör 076-7759882 Presskontakt OK

Välkommen till OK ekonomisk förening!

OK är en kooperation som ägs av medlemmar från hela Sverige, från glesbygd till storstad. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och vi hel- eller deläger verksamheter som på olika sätt berör dessa områden. Tillsammans med våra medlemmar och bolag, styr vi resan mot ett hållbart samhälle.

OK ekonomisk förening
Sveavägen 155
10435 Stockholm
Sverige