Gå direkt till innehåll
OKQ8 Sustainable Brand Index - branschbäst 2021
OKQ8 Sustainable Brand Index - branschbäst 2021

Pressmeddelande -

Svenska folket har talat! OKQ8 utnämnt till det mest hållbara varumärket inom drivmedel

Sustainable Brand Index mäter hållbarhetsuppfattningen för varumärken hos svenska konsumenter – i år är det OKQ8 som hamnar i topp inom kategorin drivmedel. Klimatet är i fokus när OKQ8 blickar framåt och målet är tydligt: OKQ8 ska vara klimatneutralt i egen drift 2030 och i hela värdekedjan 2045.

Försäljningen av drivmedel har alltid varit en central kärna i OK:s verksamhet, där intressebolaget OKQ8 varit en brygga i omställningen till ett fossilfritt samhälle sedan 1999. Grunden i hela verksamhetens arbete är att vara en möjliggörare för människor i rörelse, eller kanske snarare i mer hållbar rörelse.

- Vi är otroligt stolta över OKQ8 och deras intensiva arbete för ett hållbart liv med bilen, och gläds nu stort över utmärkelsen som visar att även svenska folket ser detta. Utmärkelsen är helt i linje med målsättningen för våra verksamheter och ett bevis på att OKQ8 redan idag tagit viktiga steg på vägen mot fossilfrihet. Med det sagt ser jag fram emot att vi tillsammans med OKQ8 och våra medlemmar, fortsätter visa oss värdiga utmärkelsen, säger Britt Hansson, vd och koncernchef OK ekonomisk förening.

Omställningen för att klara klimatmålen kräver en bred palett av drivmedel och energilösningar anpassade efter kundernas behov. Ett nära exempel på ett av flera hållbara initiativ är OKQ8:s satsning på samarbetet med Skellefteå Kraft och etableringen av supersnabbladdare runt om i landet de närmaste åren.

- Vi vill att det ska vara enkelt för medlemmar och kunder att ställa om till fossilfria alternativ, därför arbetar vi fokuserat med att utveckla produkter och tjänster inom detta område. För att lyckas med omställningen är strategiska partnerskap av största vikt, vilket är något som vi har tagit fasta på, säger Andréa Haag, Director Sustainability & Network på OKQ8.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet från OKQ8.

Sustainable Brand Index™ är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Sustainable Brand Index ™ mäter hållbarhetsuppfattningen för varumärken inom olika branscher och länder. På så sätt visar Sustainable Brand Index™ hur varumärken uppfattas inom hållbarhet, varför de uppfattas så och vad man kan göra åt det.

Ämnen

Kategorier


Vi är ett medlemsägt företag som ägs av våra 750 000 medlemmar. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och tillsammans hel- eller deläger vi verksamheter som på olika sätt berör det här området. Däribland OKQ8 - ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vårt viktigaste uppdrag är att skapa  värde för våra medlemmar, såväl ekonomiskt som i form av tillfredställelsen av att bidra till ett bättre samhälle. Värdet skapar vi genom att investera i framtidens hållbara lösningar inom mobilitet och energi, samt genom att utmana och utveckla våra befintliga innehav.

Utöver OKQ8 består vår affärsverksamhet bland annat av Green Tech bolaget Charge Amps, OK Förlaget, Laxå Pellets, It-konsultbolaget Bedege samt fastigheter. 
Läs gärna mer på www.ok.se

Kontakter

Carl Zeidlitz

Carl Zeidlitz

Presskontakt Kommunikatör 076-7759882 Presskontakt OK

Relaterat innehåll

Välkommen till OK ekonomisk förening!

OK är en kooperation som ägs av medlemmar från hela Sverige, från glesbygd till storstad. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och vi hel- eller deläger verksamheter som på olika sätt berör dessa områden. Tillsammans med våra medlemmar och bolag, styr vi resan mot ett hållbart samhälle.

OK ekonomisk förening
Sveavägen 155
10435 Stockholm
Sverige