Gå direkt till innehåll
We Effect
We Effect

Nyhet -

OK ekonomisk förening skänker 50 000 kronor till We Effect

Som sommargåva och i samband med genomförandet av vår föreningsstämma valde OK ekonomisk förening att skänka 50 000 kronor till We Effects gedigna arbete - för att utrota fattigdom och hjälpa människor i nöd.


We Effect är en biståndsorganisation som grundades av den svenska kooperationen redan 1958. Sedan dess har We Effect stöttat utveckling som drivs av människor som själva lever i fattigdom. OK är en av grundarna till organisationen och stödjer än idag det viktiga arbetet. Som den stora verksamhet vi är, ser vi också vår viktiga uppgift att bidra och göra skillnad där vi kan.

Både 2020 och 2021 har varit otroligt prövande år för världens fattigaste. Coronapandemin har drabbat de redan utsatta extra hårt, med bland annat ökad hungersnöd och hotad demokrati. I lägen som dessa är We Effect, och liknande organisationers arbete, viktigare än någonsin. Deras arbete handlar om att göra största möjliga nytta för de mest behövande, här och nu – och samtidigt minska sårbarheten inför framtida världskriser.

Genom stöttning och bidrag kan We Effect bland annat dela ut grödor och anlägga köksträdgårdar som ökar matsäkerheten både under och efter pandemin. De kan även genomföra informationsinsatser om hur smittspridning kan förebyggas, samt utbilda och stötta bönder i att hitta digitala marknadsplatser för att sälja sina grödor och på så sätt få en inkomst.

På We Effects hemsida kan du läsa mer om deras viktiga arbete och om hur Coronakrisen har drabbat världens fattigaste - inte minst kvinnor. Här finns även möjlighet att skänka en egen gåva om du vill. Klicka här för att komma till hemsidan.

Kategorier

Kontakter

Carl Zeidlitz

Carl Zeidlitz

Presskontakt Kommunikatör 076-7759882 Presskontakt OK

Välkommen till OK ekonomisk förening!

OK är en kooperation som ägs av medlemmar från hela Sverige, från glesbygd till storstad. Vår vision är att möjliggöra hållbar mobilitet och energi för alla och vi hel- eller deläger verksamheter som på olika sätt berör dessa områden. Tillsammans med våra medlemmar och bolag, styr vi resan mot ett hållbart samhälle.

OK ekonomisk förening
Sveavägen 155
10435 Stockholm
Sverige